Pomazánka ze Sušených Rajčat
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat, slunečnicových semínek a čerstvé bazalky. Není to žádný nový nápad, pomazánka ze sušených rajčat a ořechů či semínek existuje v mnoha různých variacích, nicméně já nějakou dobu asi žádné jiné zkoušet nebudu, protože tahle verze mi naprosto vyhovuje. S aranžováním si budete muset dát trochu práce, protože pomazánka sama o sobě příliš lákavě nevypadá, ale chuťově je opravdu vynikající, neváhejte.
zdroj foto www.veganotic.cz
Co budeme potřebovat:
1 a 1/2 hrnku slunečnicových semínek
15 větších sušených rajčat v oleji (sušená mimo olej nejdříve chvíli rehydratujte v teplé vodě)
2 lžíce panenského olivového oleje
kůra a šťáva z jednoho citrónu (ideálně chemicky neošetřeného)
1 velký nebo 2 menší stroužky česneku
3/4 hrnku lístků čerstvé bazalky (při odměřování lístky pořádně zmáčkněte, je jich potřeba opravdu dost)
1 lžička agáve sirupu (nebo jiného sladidla)
1 lžička sójové omáčky či tamari
himalájská sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
Jak na to
Vše dejte do větší mísy a dobře rozmixujte tyčovým mixérem. Ochutnejte a dochuťte (přidejte více rajčat, bazalky, citrónu, pepře...). Pokud používáte rehydratovaná sušená rajčata, budete patrně k dosažení požadované konzistence muset přidat pár lžic vody (nejlépe té, ve které jste máčeli rajčata). Podávejte s opečeným chlebem a zeleninou, např. marinovanými plátky červené řepy, rukolou či bazalkovým pestem. V dobře uzavřené nádobě vydrží pomazánka v lednici až týden.
zdroj foto www.veganotic.cz
Za skvělý recept děkujeme (zdroj: www.veganotic.cz)
Podpořte nás na Facebooku.